Hopp til innholdet
Hjem » Slik jobber vi

Slik jobber vi

Alle våre aktiviteter utføres og støttes av en rekke frivillige. Ingen i Fritt Ukraina får kompensasjon, lønn eller andre godtgjørelser. Organisasjonen har ingen utgifter til administrasjon eller markedsføring, og eventuelle løpende utgifter for nettside eller andre aktiviteter dekkes av styremedlemmene eller bidrag fra frivillige. På den måten kan alle donasjoner fra deg som støttespiller gå direkte til soldatene i Ukraina.


“Det er bedre å gjøre litt, enn å mene mye.”
Roy Jacobsen, forfatter og frivillig i Fritt Ukraina


Hittil har vi levert over 20 000 uniformsplagg og sko, hundrevis av droner, langt over hundre kjøretøy, båtmotorer, routere, tonnevis med førstehjelpsutstyr, dronebeskyttelse og store generatorer. Alle varer kjøres inn i Ukraina av oss – personlig. Transporten er en komplisert og krevende, og teamet består derfor av erfarne folk. Større leveranser kjøres med trailer fra Padøy Transport i Bergen. Leveransene skjer både i Vest-Ukraina og i frontområdene i Øst-Ukraina. Alle som donerer til Fritt Ukraina skal være trygge på at hjelpen kommer frem dit den trengs.

Fritt Ukraina samarbeider svært tett med myndighetspersoner på ukrainsk side, for å ha kontroll på leveransene. Vi har daglig kontakt med varaordfører i Lviv, i tillegg til et godt kontaktnettverk i Kyiv og Øst-Ukraina. På denne måten sikrer vi god kontroll over leveransene og at vi sender relevant utstyr. Vi er fysisk tilstede ved alle overleveringer i Ukraina. Utstyret telles og kvitteres fra militær enhet ved mottak. Vi jobber tett med frivillige organisasjoner i Ukraina som bistår med distribusjon på ukrainsk side, deriblant «Ånd» – basert i Kharkiv, «Folkets forsvar» – basert i Lviv og «Hjelp Lviv».

Med din hjelp har vi fått levert:

Ikoner av klesplagg

21 500

uniformsplagg og feltstøvler

Ikon av en bil

150

kjøretøy

Ikon av en drone

516

overvåkningsdroner

Ikon av et lyn

59

generatorer (29) og påhengsmotorer (30)

Utstyret

Transporten

Kontrollen

Følg oss i sosiale medier for mer jevnlige oppdateringer: