Hopp til innholdet
Hjem » Nyheter » Gir fem millioner til Ukraina

Gir fem millioner til Ukraina

Foto: Militære enheter Ukraina er svært takknemlig for utstyr de får fra Norge gjennom donasjoner til Fritt Ukraina.

Solidariteten med ukrainerne er solid i Norge: Nå har en familie gitt hele fem millioner kroner til kampen mot den russiske okkupasjonen.

– Gaven kommer fra en familie som bidrar stort til samfunnet rundt seg. Dette er et sterkt bidrag i kampen for demokrati og frihet, sier en takknemlig styreleder i Fritt Ukraina, Peter C. Frølich.

Det var denne uken beskjeden kom om at en norsk familie og bedriften deres gir et bidrag på fem millioner kroner i forbindelse med markeringer de har i år. Donasjonen begrunner de i forståelsen de har for behovene på bakken i Ukraina.

Fritt Ukraina skal sørge for at hjelpen kommer raskt frem, lover styrelederen:

– Midlene vil umiddelbart gå til en enhet vi støtter i Kharkiv-området. De er midt i de tyngste kampene akkurat nå. Vi skal få hjelpen frem til dem så fort vi kan, sier Frølich.

Fritt Ukraina har samlet inn donasjoner verdt over 100 millioner kroner. Pengene går til utstyr til stridende ukrainere, som for eksempel kjøretøy, droner, generatorer og annet som trengs der krigshandlingene foregår. Samtlige av de innsamlende pengene går til Ukraina: Alt arbeid i organisasjonen foregår på frivillig basis.

– Alle i Fritt Ukraina er dypt takknemlige for denne gaven, sier Frølich.

Vil du eller ditt firma bidra i frihetskampen? Les mer her.