Hopp til innholdet
Hjem » Nyheter » Bombet kreftsykehus for barn i Kyiv i massivt angrep

Bombet kreftsykehus for barn i Kyiv i massivt angrep

Grusomme bilder fra Ukraina i dag: I bomberegnet over Kyiv og flere andre byer, ble landets største barnesykehus truffet. Skadene er svært omfattende, og mange er drept. Styreleder i Fritt Ukraina håper mange bidrar til frihetskampen.

– Russland må fullt og helt stilles til ansvar for sine forbrytelser, mot folk, mot barn, mot menneskeheten generelt. Det er veldig viktig at verden ikke er tause om dette nå, og at alle ser hva Russland er og hva de gjør, sa Ukrainas president Volodymyr Zelensky etter angrepet.

Det var kl 08.30 mandag, lokal tid i Kyiv, at den ukrainske hovedstaden ble rammet av et massivt bombeangrep. I angrepet ble Okhmatdyt-sykehuset, Ukrainas største sykehus med kreftsyke barn, truffet av en missil. Bygningen fikk svært store skader, og mange ligger begravet i ruinene.

Gjennom dagen jobbet leger, sykepleier og redningsmannskaper desperat for å komme til i ruinene for å redde liv.

– Dette er et mareritt. Dette er nok et eksempel på folkemord. Dette er hva russerne gjør med Ukraina og byen vår, sa Kyivs borgermester Vitali Klitschko

Styreleder i Fritt Ukraina, Peter C. Frølich, er rystet over det han har sett:

– Dette er helt hjerteskjærende. Nok en gang viser dette Russlands totale forakt for mennesker og krigens regler. Dette er en kraftig påminnelse om hvorfor Ukraine og vi ikke kan gi etter. Dette viser med all tydelighet at vi må stå ved ukraineres side i denne krigen.

Russland angrep en en rekke ukrainske byer med over 40 missiler, opplyser president Zelensky. Foruten Kyiv ble Dnipro, Kryvyi Rih, Sloviansk, Pokrovsk og Kramatorsk bombet. Bare i hovedstaden ble minst 15 mennesker drept og 37 såret i minst ti eksplosjoner, men tallet vil trolig øke.

Kyiv Independent melder om at så mange som 28 mennesker er drept og 112 såret gjennom dagen i hele Ukraina.

Peter C. Frølich, mener norske myndigheter må gjøre enda mer for å styrke Ukrainas forsvarsevne, men at også folk flest kan hjelpe ukrainerne i deres frihetskamp mot den russiske krigsmaskinen:

– Vi ser det hver uke. Små og store donasjoner fra mennesker i Norge kommer helt frem til militære og sivile ved fronten. Det er til stor hjelp, og et godt eksempel på at vi kan alle bidra med litt.

Her kan lese mer om hvordan du hjelper